Lite bilder från min New York resa.

Åhhh..så söta..så små..

Efter 7 timmars bussresa från Long Island hittade jag tillslut hem till min värdfamilj. Och vilken underbar familj, om man ska gå efter första intrycket, och det ska man. De är så vänliga och pratsama och får mig verkligen att känna mig hemma på en gång. Jag har dessutom redan fått börja lära känna barnen och leka lite med dem.

Men jag skriver mer om familjen sen...jag har ju faktiskt bara träffat dem typ 6 timmar igår så egentligen vet jag väll ingen om dem egentligen.

Jag lovade kort från New York resan och skolan..

Detta är då den del av St: Johns University som vi gick på. Ganska nice om du frågar mig

Den del av St Johns University som vi gick på :)



Mitt fina konstverk över Ida, Ida och min lägenhet. Gubbarna är vi!



New York city!



Jag on 5th Avenue



Jag med en jätte stor kossta...nån som sett fimen med Will Smith?



Brooklyn Bridge



Jag och Paulina med New York bakom oss



Och slutligen New York på natten.

Det får räcka...



" saying his name is like flipping a switch in her mind, she just lights up"

Dag 3 och 4 - snart 361 dagar kvar

Ah herregud...manniskorna!

Igar var kanske den roligaste dagen hittills. Vi akte till New York for att titta pa roliga saker och shoppa. Det roligaste var nar vi kom in i stade..alla pa bussen bara reste sig upp och stirrade pa stade, ingen hade sett nagot liknande...det var en speciell kansla.
   Vi kollade in frihetsgudinnan och top of the rock, de var haftigt..da fick vi chansen att se New York i morker eftersom vi va dar pa kvallen. Jag hatar dock att jag har sa dalig upplosning pa min kamera, fick inga bra bilder..men men det far duga anda. Frihetsgudinnan ar dock inte alls lika stor som man kan tro. 
   Men sjukt va de ar svart att hora vad amerikanarna sager ibland, jag skulle kopa godis och jag tycker att kassorskan fragar mig om jag vet hur man betalar? Jag tycker det ar en konstig fraga och sager lite spydigt att "sjalvklart vet jag hur man betalar, det ar vall som alla andra stallen i varlden"..kassorksan tittar konstigt pa mig och fragar igen.."har du varat bonuskort?". Jag fattar inte hur jag kunde hora sa fel, det va ju inte ens nara!
   Vi fick ocksa kolla in en massa affarer och stallen dar man filmat, har atit cupcakes fran det dar stallet i SEx and the City som jag inte ens vet vad det heter...goda var dem i alla fall. Ja, jag lagger ut bilder sen fran min resa i New York.

Idag lamnar jag skolan for att kora sju timmat nerat fran New York till Bethesda, dar ska jag traffa min familj. Jag ar sjukt nervos men det ska nog funka. Synd bara att deras nuvarande au-pair ar typ THE au-pair sa jag maste bli en ny slags Marry Poppin.  Men ja det loser sig nog!




"How can I ove you when you ain't around?"

Dag 2 - 363 dagar kvar

Jag kommer antagligen inte ga upp i vikt utan svalta eftersom kocken vagrar ge mig lika mycket mat som alla andra...ser jag tjock ut eller?

Idag fortsatte skolan, vi fick lara oss att "never shake a baby!" - Nej, jag ska inte skaka mitt barn, men allvarligt behovdse ni saga det? Na, man far lara sig ganska mycket bra saker ocksa, man far mala och klistar och skriva en massa bra saker om sig sjalv. Jag gjorde en bild pa dem personer som jag saknade mest, vi fick blunda och skulle mala av dem som vi tanke pa. Jag tankte naturligtvis pa mina underbara sambos Ida och Ida sa jag gjorde en tavla med dem och fick beratta for alla andra varfor dem ar sa underbara - lagger upp bilder pa det sen.

Sen hade vi en polis pa besok..de e tydligen olagligt att doda nan i USA - shocker! Men ja han va rolig och bjod pa munkar.

Fick ocksa reda pa att svenskar tydligen ar slmapor eftersom de har sex innan de gift sig. Jag maste alltsa gifta mig ganska snart for att aterfa mitt goda rykte.

Det var nog allt for idag. Ses imorgon!



"You don't even recognise the way you hurt me, do you?"

Dag 1 - 364 dagar kvar!

Herregud, ja saga vad man vill om amerikanarna men de vill inte andra pa fordomarna i alla fall.

Resa hit till USA gick battre an jag trodde, var ju sjukt nervos att byta flyg men kan gladja alla att jag inte blev kvar i Munchen utan tog mig hela vagen till New York. Framme i New York blev vi upphamtade av en man..mycket mystisk... som tog oss 20 tjejer och en kille med till skolan. Hur han hade fatt korkort kommer jag aldrig fatta for han korde som en galning och efter timmes bilfard ville alla ut ur bilen for att spy.

Skolan ar mysig, men alla ar sa dar supersnalla och man ska saga godmorgon pa morgonen och le till alla pa skolan nar man ser dem...sjukt jobbigt eftersom man inte ens kanner halften. Vi ar 98 au-pairer allt som allt. Maten ar en klyscha, fick pizza till middag, sockrade flingor till frukost och hotdog till lunch...vem gissar pa hamburgare till middag idag?

Skolan ja, mycket gammal och tydligen gar ingen har forutom en massa au-pairer vilket ar trist, och vi har utegangs forbud kl 23 och vill man dricka alkohol maste man vara 28. LTU ar kanske inte sa daligt anda :)

Nej, nu fortsatter skolan. Ska lara mig vara en bra forebild...lar ju inte bli sa svart.

" - Men tank om det ar karlek?
- Nej, karlek ser ut pa ett helt annat satt"

Avresa - the begining of something else

Nu..äntligen..nu..nu åker jag...

Jag tycker det är konstigt...jag har planerat den här resan i nästan ett år..var på mötet i Maj och nu åker jag...och jag kommer inte tillbaka på ett helt år. Fatta ett år...ett år utan ahlgrens bilar, ett år utan kaviar (eller finns det i USA?), ett år utan bregott..och dessutom missar jag melodifestivalen! Frågan är om det är värt det!

Det är ett helt år utan min vänner. Ett år utan att gå till innebandyträningen eller sitta framför Gossip girl och dregla över Nate med Ida P. Ett år utan att få se Ida L i sitt underställ och klaga över alla sjukdomar man kan få på SSAB. Ett år utan att påpeka allt som Angelica säger fel..miss Häftit ;). Ett år utan att dansa med Jonas och ett år utan att äta god mat med Robin. Och ännu ett år innan jag kan åka och hälsa på min älskling Nattiz i göteborg. Och ett år utan att få umgås med min bättre hälft Shorty. Jag måste hitta era kopior i Bethesda så jag överlever.





Och Andreas - underbarast! - Tack för att du finns, jag är ledsen att det är som det är.

Men men...åter till livet som nu ska påbörjas. Första stoppet i landet på andra sidan atlanten kommer vara New York..the big apple...om jag har tur kanske jag träffar Whitney och får vara med i the hills..woohoo. Men mitt riktiga mål med min femdagars tripp i New York är skola..ska lära mig byta blöjor och bota vattenkoppor.
Sen ska jag åka till Bethesda..det ligger ca 3 mil utan för Washington DC...Inåt, uppåt eller neråt. Jag ska vara au-pair hos en dansk familj som har tre barn, en flicka på 2 år och tvillingpojkar på 6 månader (när jag anländer). Jag kommer vara sjukt upptagen.

Men målet med den här resan är att det kommer vara bra för mig. Jag ska uppleva något för mig egen del, jag ska vara självständig och jag ska glänsa!

Nu jäklar...

- Leaving you is the hardest thing I've ever had to do -

Tankar innan avresan...

Nu är det 4 dagar kvar tills jag åker..självklart är jag otroligt nervös och tror att allting kommer gå fel (kommer antagligen bli kvar i munchen). Jag har tillbringat min sista dag i Luleå med att träffa de vänner som jag kommer sakna mest...och känner att jag lyckats säga hejdå till alla.

Det är konstigt när man tänker tillbaka på åren i Luleå..personer man trodde skulle komma att betyda mest finns inte längre kvar när man lämnar staden.



Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd och komma in
och inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål.
Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt.
Och du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va' din verklighet
du får inte säga att du hoppas
om du inte tror du vet.
Men du får ta den tid du behöver
för att förstå vad det är du vill
du får be en bön att tiden
du behöver räcker till.
Och du får inte andas på min panna
inte få mig falla mer
om du inte sen kan stå för
all den oreda du ger.
Och du får inte röra vid mitt hjärta
som om allt var uppenbart
Du får inte röra vid mitt hjärta

 




RSS 2.0