Sista April

Åh vad jobbigt det är att gå upp tidigt en fredag, det är sådär bittersweet...man vet att man bara har en arbetsdag till framför sig innan helg men ändå måste stå ut dem där timmarna innan man får åka hem och bara vara ledig.

Så, ikväll är det sista april..vilket betyder grillat, bacardi. Moijto och brasa. Det var två år sedan jag fick fira valborg, så ja..eller nej det känns inte som att jag missade något fantastikt förra året. Skulle vara pyrots fyrverkeri då.

såja, ta er i brasan och ha trevligt ikväll...hehe (jag är så sjukt bra på det där med ordvitsar)


Så här vacker är jag när jag precis vaknat

Lovesongs when they are the best

What have I got to do to make you love me
What have I got to do to make you care
What do I do when lightning strikes me
And I wake to find that you're not there


Maat

Sitter och väntar på att maten ska bli klar. Idag blir de falafel med ljummen rotfruktssallad eller nåt liknande. De luktar gott iaf så det verkar inte bli helt misslyckat. Konstigt att man inte gjort falafel innan, typ det enda nyttiga som faktiskt är gott.

Annars har jag inte gjort mycket annat idag än att leka invalid. Foten är stor som en fotboll och jag börjar få en dålig känsla.

Just ja, pimpa mitt vardagsrumsbord också...



Får se hur länge jag orkar ha det så..gissar på att de är borta om en vecka =)

What the...

Jaha, nu är min fot svullen också...vad fasiken händer? Jag var ju till sjukhuset senast i torsdags..de kommer ju tro att jag är hypkondriker om jag far dit igen.

Nä, jag ger det ett par dagar så ser vi sen =)

En ny vecka...

Idag är jag ledig ser det ut som, lika bra lixom..så kan man göra allt det man inte tyckte att man hann med i helgen. Fast jag har svårt att vara ledig på måndagar. Jag blir så sjukt rastlös och så kryper dagen fram.
Jag får ta cyklen och cykla till staden istället, fick ju mer lön än jag trodde så jag tänkte att jag skulle se om jag hittar några fina klädesplagg. Inte så troligt då det är luleå vi pratar om, men ändå!

Just ja, såg Clash of the titans igår med Andreas och Andreas (bra där med samma namn, blir mindre komplicerat). Men ja, jag tycker det är tråkigt med filmer som i stort sett har samma handling som andra filmer..ett krig, en kille, lite gudar eller utomjordingar eller både och, en tjej, lite kärlek och de goda går segrande ur striden. Jag tycker alla filmer är så här...Var har alla romantiska komedier som är så genuina och säregna tagit vägen?

Iaf, nu ska jag göra nåt vettigt av dagen...





Nu vill jag ha sommar!


Körslaget

Sitter här på morgonkvisten och glor på körslaget...

Så kommer Marlena Ernman (eller va hon nu heter) in och sjunger, och ska dessutom vara opera? domare.
Alltså...är det bara jag som tycker att Marlena är lite 2009 och inte känns sådär mycke opera längre?

Nu har ju Anna vunnit..och vad ska hon va domare i nästa säsong? Vem som kan pull off rosa converse bäst av lagen?

Nej, mer sång och mindre dömande...




spexet

Allt som kunde gå åt helvete med cykelhelvetet gjorde det också.
Jag klev upp 8 imorse för att i lugn och ro ta mig till cykelshoppen och fixa framdäcket. Killen i kassan var väldigt trevligt och fixade framdäcker utan problem..so far so good.
Sen upptäckte lilla Mia att bakdäcket inte hade nog med luft (denna upptäcktes väldigt lägligt efter att jag lämnat cykelaffären där jag antagligen kunnat få det fixat på en kovändning.) Jag går till VOLVO och lånar deras luftgrej, vilket inte alls funkar eftersom cyklens ventil är alldeles för liten. Jag knatar vidare till 3 olika mackar utan lycka, prövar statoil som aldrig annars brukar göra mig besviken...men icke..dessutom råkade jag skruva av ventilen istället för pluppen på däcket så istället för lite luft i däcket hade jag nu inget alls.
Då styr jag argt stegen mot El-giganten där söta Andreas jobbar, men självklart har dem inte heller nån pump. Cyklen på köpet my ass!

Så ja, jag får snällt styra cyklen med ett icke luftfyllt cykeldäck till universitetet där jag tänkte att jag skulle fylla på luft i E-huset. Men ja självklart var deras luftgrej ur funktion pga skadegörelse.

Så ja, med gråten i halsen fick jag styra hem cyklen..och nu står den där och skäms utan luft.

Nu, efter 3 timmars tittande på stolthet och fördom (old version) är jag på bättre humör och ska lunka iväg på spexet. Får sällskap av Ida, hennes kompis Klara och Jonas. Sen ska jag banne mig ha chips!!!



Fredag..

FREEDAG!! Wohoo, ser verkligen fram emot två dagars ledighet, speciellt nu när sommaren våren är på väg. Jag ser framför mig att jag kommer tillbringa helgen utomhus, bara vädret vill vara på min sida. Det enda! negativa med att snö smälter är att allt hundbajs kommer fram..det är så fruktansvärt äckligt att jag snart kommer göra nåt åt det här. Folk som inte kan plocka upp efter sina djur borde faktiskt inte ens få ha djur!

Fan, nu vart jag arg också...typiskt!

Lika bra att göra sig iordning för jobbet då istället.



Typiskt...

Idag har jag varit ledig hela dagen, och vad har jag gjort? Få se nu...just ja, absolut ingenting! Jag har inte ens haft tid ( läs ork) Jatt blogga. Varför är det så att man är som tröttast de dagar man inte gör någonting? Jag får hoppas på jobb imorgon så blir jag lite piggare.

P.s varför blir man inte trött på helgen när man är ledig?

Gjorde en matlista idag..mm jag vet, fler vuxenpoäng. Men va sjutton.
Iaf, så har jag bestämt mig för att bli nyttigare..vilket resulterar i att matlistan numera är vegetarisk. Och vilka roliga veggo recept det finns sen, jag blir helt lyrisk. HKK lärare som jag är så gjorde detta min dag.

Men nu ska jag sova, för miljonte gången idag

Hare

Ålderns tecken

Herregud, Jag börjar bli gammal. Jag brukar aldrig sova mitt på dagen..hat alltid tyckt det varit konstigt. Om man är vaken så kan man vara vaken tills man gå och lägger sig (till saken hör ju då att jag alltid somnar vid 22).

Men idag hände det, jag sov middag. Så nu har jag alltså fast jobb, hemförsäkring, Ica-kort och sover middag. Vad är nästa steg? Pension? Nä nu får det vara slut på vuxenpoängen.

Så därför sticker jag till All star och kollar fotboll och känner mig ung istället!


I väntan på..vaddå?

Jag har ju sånt där supertrevligt jobb där man blir utringd samma morgon på jobb. Jag vet oftast inte vars jag ska vara eller i vilken årskurs förrän typ en timme innan jag ska vara där. Jag har absolut ingenting emot det, jag tycker det är väldigt lärorikt att vara på olika ställen och träffa olika lärare och elever...men ändå sitter man vid telefonen vaaaarje morgon och hoppar lika högt varje gång dem ringer. Man väntar, hoppas, hinner bli lite nervös och sen när man väll får jobb så blir det tok stressigt och man springer till bussen.

Magsår är helt enkelt väldigt naturligt en helt vanlig morgon för Mia.


Zombie

Fatta vad glad jag är att min blogg inte är en av dem där stora på bloggportalen, fatta pressen..orka klämma fram typ 10 uppdateringar per dag om vad man gör (och vem har sånt intressant liv btw?)
Jag sitter här tjugo över nio och har inte orkat skriva ner ett endaste inlägg sen jag kom hem efter jobbet...men vad ska jag skriva lixom:

16:15 Gör mat
17:00 Äter maten
17:15 Diskar

äh jag tror ni fattar, jag har alltså inte intressant liv nog att få fram 10 uppdateringar per dag.

Och vem har tid att lägga ut inlägg mitt på dagen? Jobbar inte människor? Äh jag fattar noll. Jag nöjer mig med mina icke besökare och hävdar att jag baaaraaa skriver för min egen skull och bryr mig absoluuuut inte om hur många läsare jag har.

Frågan är ju dock varför man krånglar upp ett foto om man ändå inte bryr sig...

Ett gott skratt förlänger livet

Vilken man han är den där Kjell Bergqvist. Måste lätt vara sveriges roligaste skådespelare! Har ni sett filmen den bästa sommaren? Jag garvar läppen av mig varje gång han kör över guppet på vägen och säger till barnen:

- Nu tar vi det där en gång till för man vet aldrig när man får roligt nästa gång.

Så himla klockrent. Jag kan inte för allt i världen förstå varför han inte är med i varje svensk film. Komedi eller inte. jag skrattar bara jag ser honom.

På tal om roligt föressten. Alla som inte sett The big bang theory borde genast se den...det roligste som gått på TV på länge. Sheldon är som Kjell..de behöver bara visa fejjan så skrattar man.




Jobb imorgon så nu säger jag gonatt

Söndagmorgon

Söndagar..så underbara..

Jag sitter i vardagsrummet och kollar på The big bang theory och Andreas är bakis i sovrummet.

Vem behöver killar när man har TV?

Mjo, förhoppningsvis tänkte väll Andreas vakna så småningom och då kan jag ha en riktig söndag, med mys och mat. Kanske pizza?


Avatar

Såg just klart filmen Avatar...humm den påminde om något.

En man..följer med en armé till en ny värld..han blir krigare..infiltrerar folket..blir kär..lär sig älska naturen och sen byter sida.

Känns det bekant? Jo, jag tror jag såg denna film i tecknat för ca 15 år sedan..POCAHONTAS!
Jag vet inte hur ni känner det, men jag känner mig lurad!


Nudlar och Innebandy

1985 känns helt plötsligt sjukt gammalt...speciellt som jag sitter och kollar på damernas SM-final i innebandy och märker att många är födda på 90 - talet (om än i början). Man blir lätt irriterad när man märker att tjejer som debuterade i SSIBK en sidådär 5 år efter mig redan nått elitserien medan en själv nådde höjdpunkten genom att spela DIV 3 med STIL...

Bitter? en aning kanske...

Men sen kom jag ju på att jag har den här sjukt häftiga bilden på mig själv med innebandyklubba och blev genast mycket gladare.

Så screw innebandy, jag satsar på en fotomodell karriär istället.





Skulle inte tro det....

Japps, då är det dags igen.
Jag kunde vara borta från det här med att blogga i exakt 2 (ehh..?) månader och kom sen på att jag har ju fruktansvärt intressant liv...Jorå

Om jag ska ta bort gamla inlägg? Nej vet ni vad, ni får snällt stå ut med att inlägget under detta är 2 månader gammalt och skrivet borta i atlanten. Jag menar, jag måste ju få längta tebax...

Jag kollade på bilder på mina underbara barn idag och börja som vanligt lipa. Jag saknar dem så otroligt mycket, jag vill bara slänga mig på nästa flyg och åka och krama om dem. Men ja, det får vänta lite...först ska jag jobba och samla pengar sen så...
Och mina underbara vänner..mina lovers..jag vet inte hur många gånger jag önskar att jag kunnat åka hem till Elin och leka med hennes och Idas barn. Och äta middag på Cheescake factory och danska benen av mig med Linda och Åsa (och såklart Elin och Ida). Nej, nu får de va slutdeppat..här ska skrattas åt Big Bang Theory.





RSS 2.0